SLUČAJ DŽENAN MEMIĆ

Na strani istine: Svjedok Nermin Šehović iznio šokantne detalje u svojoj izjavi

Prije pet mjeseci Šehoviću se obratio jedan od pripadnika DKPT-a

Nermin Šehović po dolasku u Sud BiH. B. Cerić

Piše: B. C.

31.3.2022

U nastavku suđenja Zijadu Mutapu i ostalima, danas je u Sudu BiH saslušano šest svjedoka, među kojima je bila i Sandra Zubović specijalista radiolog koja je pregledala CT Alise Mutap, te Nermin Šehović, pripadnik FUP-a, koji je bio član Ad hok komisije Skupštine Kantona Sarajevo koja je radila na utvrđivanju propusta u radu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije u slučaju "Dženan Memić".


Na strani istine

Sandra Zubović, specijalista radiolog u KCUS-u, kazala je da je profesorica dr. Sebija Izetbegović po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo formirala komisiju u kojoj je bila ona, te dr. Kemal Dizdarević i dr. Jasminka Vranić- Đelilović. Zadatak dr. Zubović je bio da istumači CT glave i vratne kičme Alise Mutap i utvrdila je da kod Alise nije bilo znakova svih vrsta traume. Zubović i dr. Dizdarević su bili saglasni da nije bilo interkranijalnih povreda sa čime se nije složila dr. Vranić-Đelilović.

Naročito interesantno je bilo svjedočenje Nermina Šehovića koji je na početku kazao da će govoriti o svemu "jer je on na strani Suda i istine". Šehović je govorio o radu u Ad hoc komisiji i propustima policajaca MUP-a KS koje su evidentirali.


U teškom stanju

U svom iscrpnom svjedočenju, prisutne u publici je šokirao izjavom na kraju svog svjedočenja. Šehović je ispričao da mu je prije pet mjeseci jedan od pripadnika DKPT-a koji su zatekli Alisu Mutap i Dženana Memića u Velikoj aleji, rekao, da je tada znao "da je sve ovako", on bi njih dvoje ubacio u svoj automobil i odveo u KCUS.

- Rekao mi je da je jednom od pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo koji su prvi došli na lice mjesta kazao da ima i momak u teškom stanju. Ovaj mu je odgovorio: "Vidim kako krklja, nema veze, on je gotov za sedam dana, ne sekiraj se" - ispričao je Šehović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.