ZVORNIK

Policija ih uhapsila zbog krađe guma sa automobila, poslije dovedeni u vezu sa još krađa

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Zvorniku, izvršen je pretres tih lica, vozila koje je korišteno prilikom izvršenja krivičnog djela, kao i kuće i objekata u kojima živi i koje koristi E.G.

Ilustracija. AGENCIJE

S. S. / Srna

4.4.2022

Dva muškarca iz Kalesije i jedan Zvorničanin uhapšeni su nakon što su zatečeni na parkingu u Zvorniku da kradu gume, a tokom kriminalističke obrade dovedeni su u vezu sa još krađa.

Uhapšeni su A.K. i A.A. iz Kalesije i E.G. iz Zvornika, saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Kod "Sokolskog doma"

Policija je, radeći na rješavanju više krivičnih djela krađe na području u nadležnosti Policijske uprave Zvornik, primijetila tri nepoznata lica na parking-prostoru kod "Sokolskog doma" u Zvorniku koja su ubacivala gume u automobil "Šaran", nakon čega su ih uhapsili.

Osumnjičeni su prilikom kriminalističke obrade dovedeni u vezu sa još tri krivična djela krađe na području Zvornika.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Zvorniku, izvršen je pretres tih lica, vozila koje je korišteno prilikom izvršenja krivičnog djela, kao i kuće i objekata u kojima živi i koje koristi E.G. .

Oružje bez dokumentacije

Prilikom pretresa pronađeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, kao i oružje za koje lice S.G. /vlasnik objekta u kojem E.G. boravi/ nije imalo odgovorajuću dokumentaciju.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je naložio da se dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.