UHVAĆENI U HRVATSKOJ

Dva državljanina Srbije uhapšena zbog prijevoza migranata

Ujedno, tom prilikom iz vozila su izašli i strani državljani koji su se u neosvijetljenom i nepristupačnom terenu pokušali udaljiti, u čemu su spriječeni

Uhapšeni u Hrvatskoj zbog prijevoza. ILUSTRACIJA

A. O.

9.4.2022

Dva državljanina Srbije uhapšena su danas u Hrvatskoj zbog prijevoza ilegalnih migranata, saopćeno je iz karlovačke Policijske uprave.

Policija je u ranim jutarnjim časovima na području Slunja zaustavila kombi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je bez vozačke dozvole upravljao 22-godišnji državljanin Srbije i prevozio više stranih državljana za koje se sumnja da su nezakonito ušli u Hrvatsku.


Vozač se nije zaustavio

Navodi se da se vozač na znakove policijskih službenika nije zaustavio, već je prilikom kretanja udario u dva službena policijska vozila i nastavio da se kreće da bi se naknadno zaustavio, izašao iz vozila i pokušao pobjeći, ali je uhapšen.

- Ujedno, tom prilikom iz vozila su izašli i strani državljani koji su se u neosvijetljenom i nepristupačnom terenu pokušali udaljiti, u čemu su spriječeni - navedeno je u saopćenju i dodato da je policajac radi traženja pomoći od kolega iz službenog vatrenog oružja ispalio hitac u vazduh.


Zaustavljen je i automobil

U mjestu Zečev Varoš na području Slunja zaustavljen je i automobil nacionalnih oznaka Srbije kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Srbije, a koji se dovodi u vezu sa ovim događajem.

Nad dvojicom državljanina Srbije sprovodi se kriminalističko istraživanje, a strani državljani dovedeni su u službene prostorije policije radi utvrđivanja identiteta i zakonitosti ulaska i kretanja na području Hrvatske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.