POTVRĐENO

„Avaz“ saznaje: Slovencu koji je skrivio nesreću u kojoj je poginuo Mustafa Ibrišević određen 15-dnevni pritvor

Nakon siline udara cisterna završila u jezeru

Cisterna je sletjela s ceste i završila u jezeru. Avaz

Piše: M. Smajkić

2.5.2022

Na prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je, kako saznajemo, Općinski sud u Mostaru odredio pritvor u trajanju od 15 dana državljaninu Slovenije, Boštjanu Fureku.

Kako je potvrđeno za „Avaz“ iz Kantonalnog tužilaštva u Mostaru, Fureku je određen pritvor iz razloga jer postoje okolnosti izbjegavanja kaznenog postupka, budući da se radi o stranom državljaninu

On je, podsjetimo, izazvao saobraćajnu nesreću koja se dogodila u četvrtak, 28.aprila u mjestu Drežnica, sjeverno od Mostara.

Tada je Furek, upravljajući kombijem Renault Trafik, u kojem se nalazilo još sedam osoba, pod još neutvrđenim okolnostima prešao na suprotnu stranu ceste i direktno se sudario s cisternom za čijim je volanom bio Mustafa Ibrišević (64) iz Visokog, koji je poginuo na licu mjesta.

Od siline udara, cisterna je sletjela s ceste i završila u jezeru, a svih sedmero putnika zajedno s Furekom su zadobili lakše i teže tjelesne ozljede.


Cisterna je sletjela s ceste i završila u jezeru. Avaz

Furek je 30.aprila u večernjim satima , kako smo pisali, saslušan na okolnosti ove nesreće, nakon što je prethodno otpušten iz Kantonalne bolnice „dr. Safet Mujić“ u Mostaru.

Na saslušanju je rekao da u trenutku nesreće nije bio pod utjecajem alkohola niti droga, a priznao je da je tokom dana, ali u prijepodnevnim satima popio dva piva.

Podsjetimo on je odmah nakon nesreće alkotestiran, ali test nije pokazao prisustvo alkohola u krvi.

Svjestan je, kazano nam je, činjenice da je prešao na suprotnu stranu ceste, ali objašnjenje za to nije imao.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.