PRIJAVLJEN TUŽILAŠTVU

Direktor sa Sokoca osumjičen za zloupotrebu tešku 1,2 miliona KM

Izvršio trošenje sredstava javnog preduzeća bez donošenja odluke o visini iznosa i načinu trošenja

Izvještaj podnesen Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu. Avaz

B. C.

13.5.2022

Protiv D. T. iz Sokoca Policijska uprava Istočno Sarajevo podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu izvještaj kojim ga tereti da je zloupotrebom položaja nezakonito pribavio oko 1, 2 miliona maraka.

Za D.T. iz Sokoca postoji osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.


Iskoristio službeni položaj

-Osumnjičen je da je od 2017. do 2021. godine nije izvršio svoju službenu dužnost u svojstvu direktora javnog preduzeća u Sokocu, tako što je zaključivanjem ugovora sa određenim pravnim licima izvršio nabavku i kupovinu robe i usluga za javno preduzeće bez sprovođenja potrebnog postupka u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH- navodi se u saopštenju.

Dodaje se da D.T. sumnjiče i da je iskoristio službeni položaj tako što je izvršio kupovinu opreme i mašina i koristio usluge za njihovo održavanje, a da iste nisu knjigovodstveno evidentirane, niti se nalaze u javnom preduzeću.


Pravnim licima pribavio imovinsku korist

 D.T. još sumnjiče da je u navedenom periodu izvršio trošenje sredstava javnog preduzeća bez donošenja odluke o visini iznosa i načinu trošenja istih.

-Navedeni je opisanim radnjama pravnim licima pribavio ukupnu korist u iznosu od 1.217.440,52 KM, nanijevši štetu javnom preuzeću u iznosu od 46.371,93 KM - navodi se u saopštenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.