DRAMA NA AUTOPUTU

Tučnjava Torcide i policije, dvije osobe ranjene, više povrijeđenih

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje

A. Č. / Index.hr

22.5.2022

Fotografija s lica mjesta: Veliki neredi na autoputu. Index

Do velikih nereda na autocesti A1 kod odmorišta Desinec došlo je sinoć između Zagreba i Karlovca.

Došlo je do masovnog sukoba između navijača splitskog Hajduka i policije. U sukobima je učestvovalo više stotina osoba. Kako javljaju iz policije, dvije osobe su ranjene iz vatrenog oružja koje su policajci upotrijebili, javlja Index.hr

Desetak policajaca je povrijeđeno. 

Kako piše policija, oko 1.600 navijača Hajduka u autobusima, kombi vozilima i automobilima vračali su se s utakmice u Zagrebu, a navijači su samoinicijativno stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i tako blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca.

Potom je, oglušivši se na policijska upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo fizički i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, izvijestila je zagrebačka policija. 

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor.

U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Autocesta prema Splitu još zatvorena

I u 6:15 sati zatvorena je autocesta prema Splitu.

- Za sav je promet zatvorena dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Jastrebarsko, u smjeru Dubrovnika. Vozila koja prometuju u smjeru Dubrovnika, odnosno Rijeke, mogu se na autocestu uključiti na čvoru Jastrebarsko.

Kolnici su mjestimice mokri u Slavoniji. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama - piše HAK.

Svjedokinja ispričala kako je sve počelo

Indexu se javila još jedna čitateljica.

- Prošli smo naplatne kućice i čudili se što se stvara čep u prometu. Nekoliko kombija i vozila štopali su promet, vozili smo oko 50 kilometara na sat. Zatim su se zaustavili jedan uz drugoga u dva reda iza izlaza s pumpe Desinec. Odjednom su sa svih strana počeli izlaziti kao mravi. Bili smo prvi iza njih i nije bilo nimalo ugodno, iskreno ja sam bila prestravljena. Krenuli su pješice prema pumpi i policijskom vozilu - priča čitateljica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.