VIŠI SUD U BE

Produžen pritvor Darku Šariću i još trojici osumnjičenih

Šariću i U.R je produžen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi sakrili ili uništili dokaze i da ne bi utjecali na svjedoke, kao i da ne bi ubrzo ponovili krivično djelo

Darko Šarić. Kurir.rs

N. Aj.

10.6.2022

Viši sud u Beogradu je danas produžio pritvor za 30 dana Darku Šariću i još trojici osumnjičenih za više krivičnih djela, saopćio je taj sud.

Odluku o produženju pritvora donio je sudija za prethodni postupak tog suda, na prijedlog Tužilaštva za organizirani kriminal, navodi se u saopćenju.

Šariću i U.R je produžen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi sakrili ili uništili dokaze i da ne bi utjecali na svjedoke, kao i da ne bi ubrzo ponovili krivično djelo.

Advokatu D. L. je produžen pritvor da ne bi utjecao na svjedoke, sakrio, uništio ili izmijenio dokaze i da ne bi ubrzo ponovio krivično djelo, a D.M. da ne bi ubrzo ponovio krivično djelo.


U saopćenju je navedeno da okrivljeni i njihovi branioci mogu da izjave žalbe krivičnom vanpretresnom vijeću u roku od tri dana od prijema rješenja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije je 14. aprila saopćilo da je u međunarodnoj akciji uhapšen Šarić, zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je djelovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike.

Mediji su potom objavili da je među uhapšenima i advokat Dejan Lazarević, a nadležni da se svi uhapšeni terete za više krivičnih djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.