NALAZI OBDUKCIJE

Otkriven uzrok smrti dječaka iz Gline koji je stradao na izletu u Biogradu

Svaka minuta kod srčanog aresta je bitna i bitno je što prije započeti reanimaciju, kazala je Knežević

Mjesto stradanja dječaka. Agencije

Z. K. / RTL.hr

18.6.2022

Stigli su nalazi obdukcije dječaka iz Gline koji je stradao na izletu u Biogradu. Uzrok smrti je zastoj srca. Unatoč svoj pruženoj pomoći, nažalost nije bilo spasa, piše RTL.hr

Reporterka Matea Klišanin razgovarala je s Marinom Knežević, specijalizanticom Hitne medicinske pomoći bolnice sveti Duh. Knežević je objasnila kolika je važnost defibrilatora u spašavanju života?

- Automatski vanjski defibrilatori imaju važnu ulogu u spašavanju života kod slučajeva srčanog aresta. Oni bi trebali biti dostupni na svim javnim površinama. Još je bitnija edukacija laika za njihovu upotrebu. 

Svaka minuta kod srčanog aresta je bitna i bitno je što prije započeti reanimaciju, a osobito je pogodno jer na terenu mogu biti dostupni automatski vanjski defibrilatori i lako je naučiti koristiti se njima. Laici bi ih mogli koristiti nakon edukacije - kazala je Knežević.

Istakla je kako na plažama treba biti dostupan defibrilator.

- Na plažama inače postoje organizirani timovi za spašavanje i automatski vanjski defibrilatori bi im dobro došli do dolaska tima hitne medicinske pomoći koji onda preuzima bolesnika i odvozi ga u bolnicu - 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.