SLUČAJ DŽENAN MEMIĆ

Šerif Konjević u Sudu BiH izjavio: Hasan Dupovac je uzeo snimak s videonadzora i ljubazno mi se zahvalio

Konjević je na pitanje sudije da li je u srodstvu s optuženima, kratko kazao: „Nisam, hvala Bogu"

Konjević prilikom jednog od ranijih dolazaka u Tužilaštvo. Avaz

Piše: B. C.

30.6.2022


Poznati pjevač Šerif Konjević danas je u Sudu Bosne i Hercegovine u nastavku suđenja u slučaju "Dženan Memić", izjavio da nakon svega više ne vjeruje policiji.

Optuženi u ovom predmetu su djevojka stradalog mladića Alisa Ramić (djevojačko Mutap), njen otac Zijad Mutap, dvojici policajaca Hasan Dupovac i Josip Barić, te Muamer Ožegović, radniku hotela "Kristal".

Riječ je o optuženima za prikrivanje i zataškavanje ubistva Dženana Memića 8. februara 2016. godine na Ilidži.



Nije potpisao nikakvu potvrdu o izuzimanju snimka

Interesantno je da je Konjević na pitanje sudije da li je u srodstvu s optuženima, kratko kazao: „Nisam, hvala Bogu“.

U svom emotivnom svjedočenju Šerif Konjevi je kazao da a mu je jako neprijatno govoriti o stvarima koje su se ranije dogodile.

- Prijatelj sam s Murizom Memićem i tako će ostati dok sam živ, njegovo dijete i moje, igrali su se zajedno- kazao je Konjević.

Dan nakon događaja u Velikoj Aleji, Konjević koji je kazao da se ne sjeća datuma, ispričao da ga je nazvao Muriz Memić zbog videonadzora. Isti dan pozvao ga je njegov prijatelj, policajac Amel Serdarević i pitao da li može doći s kolegama da pregledaju videonadzor.

Prema riječima Konjevića isti dan je došao Serdarević s Hasanom Dupovcem i još jednim policajcem. Pjevač je pojasnio da se on ne razumije u videonadzor i da ga je održavao Tarik Hodžić .

Konjević je bio kategoričan i kazao je da je Dupovac s kojim je tom prilikom i pio kafu pored bazena i pričao o ljudima iz Hadžića koje poznaju, otišao s Tarikom Hodžićem u prostoriju gdje je videonadzor.

Pjevač je izjavio da je Dupovac odnio snimak i da mu se ljubazno zahvalio. Kazao je da nije potpisao nikakvu potvrdu o izuzimanju snimka.


Sjećam se da ste došli i uzeli

Na konstataciju branioca Hasana Dupovca, advokata Ermina Gaćanovića da živi van BiH, Konjević je kratko odgovorio: „Da, hvala Bogu“.

Konjević je kazao i da je obavio svoju ljudsku i građansku dužnost da pomogne svom prijatelju.

Izjavio je da su policajci samo jednom bili u njegovoj kući i da je Dupovac dobio tada šta je tražio.

Nakon što mu je Hasan Dupovac kazao da su obojica razgovarali telefonom s Hodžićem i da je ovaj rekao da će doći sutradan jer je na području Zeničko- dobojskog kantona, Konjević je kazao:

- Sjećam se da ste došli i uzeli. Ne može niko uzeti moje snimke i onda reći da ih nije uzeo- kazao je Konjević koji je također naveo da ne želi nikome zlo ali da želi da kaže istinu.

Na pitanje Dupovca može li se sjetiti da ga je nazvao iz njemačke da mu kaže da su došli policijski službenici u civilu i da samo njemu Dupovcu vjeruje, Konjević je odgovorio:

- Mi smo komunicirali. Od onog momenta kada sam shvatio da neke stvari nisu ljudski urađene prestao sam da vjerujem - kazao je Konjević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.