DRAMA

Užas: Gruzijci izboli tri Hrvata, dvojica imaju teške povrede

Osumnjičene državljane Gruzije policija je uhapsila u roku manjem od dva sata od sukoba i privela na kriminalističko istraživanje

Drama u Malom Lošinju. ILUSTRACIJA

S. S. / Index.hr

1.7.2022

Lošinjska policija završila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Gruzije u dobi od 25 godina zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela ubistva u pokušaju, javlja Policijska uprava primorsko-goranska.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da su navedeno krivično djelo počinili na štetu trojice hrvatskih državljana u dobi od 21, 22 i 25 godina, s kojima su se večeras, 1. jula sukobili u Malom Lošinju, a čemu je prethodilo narušavanje javnog reda i mira.

U ovom događaju povrijeđeni su zadobili ubodne rane te su sva trojica prevezena u KBC Rijeka radi pružanja ljekarske pomoći. Dvojici ozlijeđenih konstatirane su teške tjelesne ozljede, a jedan je lakše ozlijeđen, piše Index.hr.

Osumnjičene državljane Gruzije policija je uhapsila u roku manjem od dva sata od sukoba i privela na kriminalističko istraživanje, po završetku kojeg su obojica krivično prijavljena nadležnom državnom tužilaštvu i bit će predana u pritvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.