KRVAVA DRAMA

Otac pijan u Zagrebu upucao sina u vilicu, sud mu dao blagu kaznu

Iako se sin sakrio u pomoćni objekt, otac je kroz vrata ispalio dva hica iz pištolja znajući da je u blizini

Drama u Zagrebu. Pixsell

D. R.

16.3.2024

Na dvije godine zatvora nepravomoćno je jučer osuđen Željko O., 64-godišnjak koji je prošlegodine pokušao ubiti svog 38-godišnjeg sina, javlja N1.

Krvava drama odigrala se 18. jula u dvorištu porodične kuće u Zagrebu gdje su se otac i sin posvađali. Zatim je otac sinu zaprijetio da će ga ubiti.

Sin se jedva spasio

Iako se sin sakrio u pomoćni objekt, otac je kroz vrata ispalio dva hica iz pištolja znajući da je u blizini. Hici su ga pogodili u čeljust nanijevši mu teške povrede.

Relativno blagu kaznu dobio je jer je priznao krivnju i pokajao se. Do sada, utvrdio je sud, nije bio osuđivan, a bio je učesnik Domovinskog rata. Od tada boluje od PTSP-a te je u trenutku pucanja bio smanjeno ubrojiv. Iako redovno ide na liječničke kontrole stanje mu se ne poboljšava i teško se nosi s problemima. Osim toga, kada je pucao u sina imao je koncentraciju alkohola u krvi od gotovo dva promila.

"Počinio je što je počinio, to je eksces"

Upravo je alkoholiziranost, kako je potvrdio vještak psihijatar, pridonijelo da reagira na napetosti koje su mu se dugo kumulirale. Inače, sin ovog 64-godišnjaka boluje od shizofrenije, nije zaposlen, već ga uzdržavaju roditelji.

- Ovo je bio eksces u životu optuženika, što bi rekli, pod utjecajem alkohola mu je prekipjelo i počinio je što je počinio - rekao je obrazlažući blagu kaznu sudija Vjeran Blažeković.

Njegovo vijeće ukinulo je istražni zatvor Željku O., te ga pustilo na slobodu. No sinu se ipak ne smije približiti na manje od 300 metara. Ne smije s njim kontaktirati ni mobitelom, ni društvenim mrežama ni preko posrednika. Revolver će mu oduzeti jer je to oružje kojim je počinjeno kazneno djelo. Završit će u Muzeju policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.