SAOPĆENJE

MUP KS o incidentu u kojem je pretučen Čegar: Ugrožavanje sigurnosti i teška tjelesna povreda, počinilac H. D.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se osumnjičeni ispita na okolnosti izvršenja krivičnih djela

Zoran Čegar pretučen jučer. AGENCIJE

S. S.

14.7.2022

Nakon jučerašnjeg incidenta ispred zgrade Federalne uprave policije u Sarajevu, gdje je došlo do sukoba između uposlenika FUP-a i načelnika Sektora uniformisane policije FUP-a Zorana Čegara oglasio se MUP Kantona Sarajevo.

- Dana 13. jula 2022.godine u 19,30 sati u službene prostorije PU Centar pristupio je Z.Č. iz Sarajeva i prijavio da su navedenog dana u 15,50 sati u ulici Pruščakova, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica nad njim počinjena krivična djela ugrožavanje sigurnosti i teška tjelesna povreda. Po izjavi prijavitelja, NN lice ga je fizički napalo nanijevši mu povrede i uputilo ozbiljne prijetnje - navode iz MUP-a KS.

Kako navode, povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć u UKC u Sarajevu, gdje mu je ljekar konstatovao teške tjelesne povrede. 

- Izvršenim provjerama utvrđeno je da se u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela može dovesti lice H.D., rođen 1967.godine, nastanjen u Sarajevu, koji je pozvan u službene prostorije. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se osumnjičeni ispita na okolnosti izvršenja krivičnih djela iz člana 172. stav 1. i člana 183. stav 1. KZ F BiH (Teška tjelesna povreda i Ugrožavanje sigurnosti), što je i učinjeno, a kompletan operativni materijal dostavi u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo - piše u saopćenju MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.