ISPOVIJEST

Huso Pervan za "Avaz", nakon što su ga pretukli Stojan Brajić i Nebojša Vojčić: Mislio sam da će me ubiti, jedan je imao nož kod sebe!

Došao je i rekao: „Davat ćeš nam, imat ćeš zaštitu.“ Rekao sam mu: „Šta ti je, bolan? O čemu pričaš?", kaže Huso Pervan

E. T.
  • Vojčić i Brajić pretukli Husu Pervana

    Vojčić i Brajić pretukli Husu Pervana

    Foto: Avaz


Huso Pervan iz Trebinja, vlasnik ćevabdžinice “Kod Mure", prije dva dana brutalno je pretučen. Njega su napali Nebojša Vojčić i Stojan Brajić. Tukli su ga pepeljarama, flašama, na pragu njegove radnje, usred bijela dana. 

Pepeljara u glavu

Huso je za portal "Avaza" otvorio dušu i prepričao šta se dogodilo.

- Ovoga sam znao iz viđenja (Stojana Brajića, op. a.), a ovoga sam poznavao (Nebojša Vojčić, op. a.).

Iznenadio me i opalio prvi pepeljarom po glavi. To se od njega nisam nadao, njega sam poznavao, štaviše, “gurnuo” sam mu sto puta za lijekove. Više puta sam mu dao novac i prešao je jedan limit koji ja više nisam mogao da trpim. Pozajmljivao sam mu, dakle, a on je stalno tražio nove iznose. Rekao sam mu: „Brate, nemoj se ljutiti, ali ne vraćaš mi. Ne možeš uzimati dug na dug. Ne vraćaš mi.“ On se tada naljutio i nije dva-tri mjeseca dolazio, čak u gradu smo se pozdravljali “zdravo za zdravo”.

I nikada nije stajao da popričamo. Krivo mu je bilo to - priča Huso Pervan.

Husina radnja se nalazi u starom dijelu Trebinja i, prema njegovim riječima, radi solidno, gosti su zadovoljni ponudom i uvijek se vraćaju.

- Došao je i rekao: „Davat ćeš nam, imat ćeš zaštitu.“ Rekao sam mu: „Šta ti je, bolan? O čemu pričaš?" On onda meni kaže: "Ja, da sam u Sarajevu, ja bih plaćao sigurno", aludirajući na to, kao, on je Srbin pa bi ga u Sarajevu reketirali.

Ja sam Trebinjac. U svom sam gradu, ja nisam došao ovdje. Kazao sam da ja nikome ništa nisam uzeo nasilu i da mi niko ništa ne može uzeti nasilu. Tada sam im rekao da izađu vani. Okrenuo sam im leđa, a potom sam dobio snažan udarac u glavu pepeljarom.

Onda je počela agonija, tukli su me pepeljarama, flašama, ljudi iz radnje su se razbježali - priča Huso Pervan.

Kaže da je mislio da će ga ubiti.

Imao nož kod sebe

- Kako sam držao ruke na glavi, krv je šikljala. Govorio sam da će me ubiti, da prestanu. Onda su mi rekli: "Dat ćeš nam 4.000 KM." Ja sam rekao da ću dati i 10.000 KM samo da me puste u kuću i da me ne tuku više. Međutim, ništa. Samo su nastavljali da me udaraju. Psovali su mi. Sve vrijeme me udaraju pepeljarama u glavu - govori Huso Pervan.

Dolazi policija.

- Ovaj jedan je imao nož kod sebe. Ja znam da on vazda nosi nož, bokser, on je već ležao po zatvorima. Ne znam kako sam preživio - kaže Pervan. 

I jučer je jedan od napadača ponovo prošao pored Husine ćevabdžinice. 

- Nisam ni ja baš... Ja ne znam kako ću ja ovo halaliti. Strah me sad, bojim se - kaže Huso Pervan na kraju.

NA VRH

Podijeli članak na