PRONAĐENA PLANTAŽA

Akcija FUP-a u Mostaru: Oduzet kanabis, oružje, meci i bombe

Uhapšena osoba je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru gdje je zadržana 24 sata

A. O.

20.7.2022

Pronađen kanabis - Avaz
Pronađen kanabis - Avaz
Pronađen kanabis - Avaz
Pronađen kanabis - Avaz
Pronađen kanabis - Avaz
+4

Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uhapsili su jednu osobu sa područja općine Mostar inicijala A.Z. (1978.) koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela „Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres porodične kuće koju koristi osumnjičeni A.Z., u čijem dvorištu je pronađena plantaža sa 17 zasada NN biljke koja asocira na opojnu drogu kanabis (Cannabis), a koje su prilikom izvršenog uviđaja krim. tehnički zadokumentovane i uklonjene sa navedene lokacije.

Također, u okviru istih aktivnosti, a prilikom pretresa gore navedenog objekta pronađeni su i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, a radi se o određenoj količini sjemena biljke „Cannabis“, vojnom automatskom oružju i okvirima sa municijom za isto, zatim dvije ručne bombe, određena količina municije, telefonski aparat i sim kartica, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelima.

Uhapšena osoba je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru gdje je zadržana 24 sata, te će protiv nje biti u zakonskom roku nadležnom Tužilaštvu podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima iz člana 238. „Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i člana 371.„Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” Krivičnog zakona Federacije BiH.

Šaljite nam Vaše fotografije i snimke na WhatsApp i Viber, broj +387 65 822 888. Najbolji materijal nagrađujemo!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.