AKCIJA "TRANSPORTER"

Otpuštena trojica inspektora MUP-a RS, terete se za saradnju sa škaljarcima

Riječ je o policijskim službenicima M.M., P.V. i G.R. kojima je izrečena disciplinska mjera Prekid radnog odnosa zbog zloupotrebe ili prekoračenja ovlaštenja i narušavanja ugleda Ministarstva

Sva tri policijska službenika su lišena slobode u julu prošle godine. Agencije

H. J. I.

21.7.2022

Trojica inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova RS dobili su otkaze, a nakon što je Disciplinska komisija Odjeljenja za prvostepeni disciplinski postupak MUP-a RS okončala danas prvostepeni disciplinski postupak.

Riječ je o policijskim službenicima M.M., P.V. i G.R. kojima je izrečena disciplinska mjera Prekid radnog odnosa zbog zloupotrebe ili prekoračenja ovlaštenja i narušavanja ugleda Ministarstva.

- Sva tri policijska službenika su lišena slobode u julu prošle godine u okviru operativne akcije MUP-a RS i isti su odmah suspendovani, a protiv njih je pokrenut disciplinski postupak - naveli su kratko iz MUP-a RS.

Podsjetimo, riječ je o velikoj akciji "Transporter" na suzbijanju organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga. Lišeno je slobode devet osoba, a vršili su se pretresi na preko 20 lokacija na području RS, Kantona Sarajevo i Tuzle.

U okviru akcije uhapšeni su inspektori Mladen Milovanović, Predrag Vatreš i Gorana Rečević. Milovanović je uhapšen u društvu Miloša Božovića pripadnika škaljarskog klana za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica zbog teškog ubistva. Srpskainfo piše da je tokom istrage utvrđeno da je on duže vremena štitio Božovića i vozio ga službenim automobilom širom BiH, a da su mu u ovim nelegalnim poslovima pomogali su mu Vatreš i Rečevićeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.