DRAMATIČNI PRIZORI

Stravične fotografije sa uviđaja masakra u Cetinju: Karabin smrti u rukama policije

Dežurna tužititeljica Andrijana Nastić rekla je za TV Vijesti, nakon okončanog uviđaja, da su na licu mjesta zatekli devet smrtno stradalih osoba, a da su nakon toga još dvije osobe podlegle povredama u Kliničkom centru u Podgorici

Karabin smrti u rukama policije. BORIS PEJOVIĆ / VIJESTI.ME

S. S./ Vijesti.me

13.8.2022

U jučerašnjem masakru na Cetinju život je izgubilo jedanaest osoba, među njima i dvoje djece, ali i napadač Vuk Borilović.

U pucnjavi je ranjeno šest osoba od kojih je dvoje hospitalizovano na Cetinju, a četvero u Kliničkom centru Crne Gore. Fotografije reportera Vijesti otkrivaju dramatične prizore sa uviđaja nezapamćenog zločina.

Karabin u rukama policije. BORIS PEJOVIĆ / VIJESTI.ME

9 na licu mjesta mrtvih, a dvoje u bolnici

Na njima se, između ostalog, vidi i oružje iz kojeg je izvršen masakr, u rukama jednog policijskog tehničara.

Dežurna tužititeljica Andrijana Nastić rekla je za TV Vijesti, nakon okončanog uviđaja, da su na licu mjesta zatekli devet smrtno stradalih osoba, a da su nakon toga još dvije osobe podlegle povredama u Kliničkom centru u Podgorici.

U masakru je ubijeno i dvoje djece, a među šestero hospitalizovanih - dvoje na Cetinju i četvero u Kliničkom centru Crne Gore, a među njima je i jedan policajac. Napadača je, kako je kazala Nastić, usmrtio sugrađanin.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin saopćio je da je napadač pucao na porodicu čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina.

- On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške - lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest - naveo je Brđanin.

Troje u životnoj opasnosti

Premijer Crne Gore Dritan Abazović i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić su obišli KCCG, su razgovarali sa direktoricom Liljanom Radulović, a potom otišli i na Cetinje.

Radulović je kazala medijima da su u tu ustanovu primljene četiri povrijeđene osobe, od kojih je troje u životnoj opasnosti.

Abazović je najavio da će na nivou države biti proglašen trodnevna žalost, koju je večeras proglasila Prijestonica Cetinje na svojoj teritoriji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.