IZJAVIO MINISTAR MUP-A

Adžić: Kaluđerović ne bi trebalo da odgovara, komisija će ispitati postupanje policije

Jedan policajac pukom srećom izbjegao smrt

Adžić: Svima jasno koliko je Kaluđerović hrabar. Agencije

A. Č.

15.8.2022

Nakon što se u medijima pojavilo više verzija tragičnog događaja na Cetinju u kojem je 11 osoba izgubilo život, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić rekao je da će formirati Komisiju.

Kako je naveo Komisija će detaljno ispitivati svaki korak koji je policija poduzimala u odnosu na tragični događaj na Cetinju.

- Svi ljudi koji su bili na licu mjesta moći će da svjedoče o tome ko je kako postupao. Naši organi unutar Uprave policije i MUP-a ispitivat će postupanje pripadnika policije - kazao je Adžić za TVCG, kako prenosi portal RTCG-a.

Dodao je da je jedan policajac pukom srećom izbjegao smrt te da se i dalje radi na rekonstrukciji događaja, a da će daljim radnjama doći do informacija.

Nakon saslušanja pušten

Govoreći o Nenadu Nenu Kaluđeroviću, koji je u javnosti spominjan kao osoba koja je lišila života Borilovića, a koji se jučer odazvao na poziv Tužilaštva i nakon saslušanja je pušten, Adžić je kazao da u ovakvoj situaciji, kada je, kako se navodi, spriječio krvavi pir, ne bi trebalo da odgovara.

- Bilo ko da je bio u situaciji da puca u osobu koja nasumično ubija druge ljude, mislim da ne bi trebalo da odgovara", kazao je Adžić, prenosi portal RTCG-a.

Dodao je da je svima jasno koliko je Kaluđerović hrabar, ali da njegovu hrabrost ne mora niko isticati preko društvenih mreža.

- Etiketirati čovjeka i stavljati mu na teret ubistvo, pa čak i u ovim okolnostima, mislim da nije opravdano, jer mi do danas nemamo potvrdu nijednog očevica niti izjašnjenje samog Kaluđerovića da je on to uradio - kazao je Adžić.

Bolji materijalni položaj policije

Na pitanje da li je razmišljao o podnošenju ostavke, Adžić je kazao je on kao ministar u obavezi da stvori preduslove za bolji materijalni položaj policije i poboljšanje njihovih uslova rada, na čemu se, kako je kazao, aktivno radi.

- Kapaciteti policije su izuzetno niski. Mi nemamo u svakom gradu policijske službenike koji su u stanju da odgovore najizazovnijim akcijama - naveo je on i dodao da se aktivno radi na unapređenju položaja policajaca, ali da će napredak biti vidljiv tek u narednom periodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.