POTVRĐENO ZA AVAZ

Voz usmrtio državljanina BiH u Blažuju

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem

Voz usmrtio muškarca. ILUSTRACIJA

Piše: A. O.

18.8.2022

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer u Blažuju, na području općine Ilidža smrtno je stradao muškarac.

Naime, policija je jučer oko 16:25 sati obaviještena je dežurna služba PU Ilidža da je u ulici Blažuj, putnički voz udario osobu koja je na licu mjesta smrtno stradala.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je putnički voz koji se kretao na relaciji Pazarić – Sarajevo i kojim je u tom trenutku upravljao mašinovođa E.S., udario lice J.Č. rođen 1950.godine iz Ilidže, a smrt stradalog je, na mjestu događaja, konstatovana od strane ljekara ekipe ZZHMP Kantona Sarajevo.

- Udaren je državljanin BiH. Nije u pitanju migrant - potvrđeno je za portal "Avaza" iz Operativnog MUP-a KS. 

 O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem koji su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažman sudskih vještaka medicinske i saobraćajne struke. Nakon izvršenog uviđaja tijelo stradalog lica je, po nalogu tužioca, prevezeno na prosekturu Bare. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja i svih okolnosti pod kojim se isti dogodio.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.