SAOPĆENJE

Na graničnim prijelazima u BiH uhapšeno osam osoba

Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo

Pripadnici Granične policije BiH. ilustracija

A. O.

26.8.2022

Službenici Jedinice granične policije BiH Orašje, 25. avgusta 2022. godine, uhapsili su osobe inicijala B.K. (1994.), državljanina Bosne i Hercegovine. 

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje. Prethodno, 20. avgusta 2022., službenici ove jedinice su, također, na prijelazu Orašje ali na ulasku u BiH, uhapsili državljanina BiH, E.K. (1984.), jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Obojica su predata službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.


Kontroliran na ulasku

Službenici Jedinice GPBiH Kamensko, 24. avgusta 2022., uhapsili su osobu incijala A.B. (2000.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „krađa“. 

Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Kamensko i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Rača, 24. avgusta 2022., uhapšena je osoba inicijala LJ.M. (1974.), državljanka Republike Srbije. Službenici Jedinice GPBiH Bijeljina graničnim provjerama su utvrdili da je potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „prevara“. 

Predata je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 22. avgusta 2022., uhapsili su osobu incijala S.Č. (1977.) jer je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „narušavanje nepovredivosti doma“. 

Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.


Interpol raspisao potjernicu

Službenici Jedinice GPBiH Višegrad su 21. avgusta 2022., pri ulasku u BiH na prijelazu Vardište, uhapsili su osobu inicijala N.Š. (1994.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Višegradu radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin R. Srbije je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Također, istog dana, službenici Jedinice GPBiH Brod, 21. avgusta 2022., lišili su slobode K.A. (1984.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Brod i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Službenici Jedinice GPBiH Brčko, 19. avgusta 2022., uhapsili su osobu inicijala Ž.B. (1956.), državljanina Srbije. 

Utvrđeno je da je za njim Interpol Beograd raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Brčko i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.