BILI BEZ DOKUMENATA

Spriječeno krijumčarenje 48 osoba afroazijskog porijekla

Vozilom je upravljao A.H. (1965.), državljanin Bosne i Hercegovine

Granična policija BiH na terenu. ILUSTRACIJA

A. O.

5.9.2022

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška, 3. septembra ove godine, spriječili su krijumčarenje 48 osoba afroazijskog porijekla u graničnom pojasu na području Bosanske Gradiške.

Kako navode iz Granične policije BiH, krijumčarenje je spriječeno u mjestu Gašnica prilikom granične kontrole autobusa, bh. nacionalnih oznaka. 


Strani državljani

Tom prilikom službenici ove jedinice su utvrdili da su svi putnici strani državljani bez identifikacionih dokumenata, a u Upitnicima za migrante izjavili su da dolaze iz Afganistana (21) Pakistana (8) i Bangladeša (19).

Vozilom je upravljao A.H. (1965.), državljanin Bosne i Hercegovine koji je, prema nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, ispitan u svojstvu osumnjičenog i protiv njega će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje osoba“.


Predati u Službu

Nakon kriminalističke obrade i saslušanja svjedoka, strani državljani su, uz prijedlog za protjerivanje sa teritorije BiH, predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.