IZVJEŠTAJ TUŽILAŠTVU

Policajac Denis Madeško prijetio komandiru policijske stanice Dobrinja

Ećimire jesi li ti još uvijek predsjednik Sindikata policije. Bolje ti je da to što prije napustiš. Bolje je za tebe i tvoj život da to što prije napustiš, navedeno je u pozivu

Ećo: Sve prijavio nadležnim organima. Avaz

Piše: M. Aš.

7.9.2022

Skupština i Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo najoštrije osuđuju upućene prijetnje predsjedniku Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo Sadiku Eći i daju mu punu podršku u daljnjem radu. Ećo je i komandir Policijske stanice Dobrinja.

Navode da je nedopustivo ponašanje pojedinaca, a pogotovu policijskog službenika, koji bi trebao biti primjer u provođenju zakona i raditi na zaštiti građana i njihove imovine.

- Bez obzira na upućene prijetnje, to neće spriječiti da Sindikat policije KS nastavi s demokratskim radom (a ne prijetnjama i ucjenama) i postizanjem uspjeha u svom radu na poboljšanju radno-pravnog, materijalnog i drugog položaja naših članova - navode.

Podsjećamo, Eći je prijetnje uputio policijski službenik iz Trnova. Riječ je o, kako saznajemo Denisu Madeški. Protiv njega će Uprava policije podnijeti izvještaj o počinjenju krivičnog djela Tužilaštvu BiH.

Madeško je Eći prijetnje uputio preksinoć, pozivom na mobitel.

 -  Ećimire jesi li ti još uvijek predsjednik Sindikata policije. Bolje ti je da to što prije napustiš. Bolje je za tebe i tvoj život da to što prije napustiš - navedeno je u pozivu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.