AGENCIJA ZA NESREĆE

Velika tragedija: U teškom sudaru putničkog i teretnog voza u Hrvatskoj poginulo i dijete

Tomislav Antun Biber, inspektor Agencije za istraživanje nesreća, je potvrdio da su poginula dva zaposlenika Hrvatskih željeznica koji su tada bili na svojoj dužnosti

Antun Biber: Strojovođa teretnog voza javio dispečeru u kvaru. Screenshot

E. Ć. / N1 Hrvatska

10.9.2022

U teškoj nesreći koja se dogodila kod Novske, u Hrvatskoj, nakon što su se sudarila dva vozila poginule su tri osobe, dok ih je još 11 povrijeđeno.

Tomislav Antun Biber, inspektor Agencije za istraživanje nesreća, je potvrdio da su poginula dva zaposlenika Hrvatskih željeznica koji su tada bili na svojoj dužnosti, te jedno dijete.


- Prilikom obilaska mjesta nesreće, vidimo da je iz smjera kretanja putničkog voza bila signalizacija stop - rekao je on za N1 i dodaje:

- Treba se pristupiti micanju opreme, vagona, gdje će se utvrditi u kojem su položaju bili pojedini uređaji. Pristupit će se se i uzimanju zapisa iz teretnog vlaka. Plan je da se za sedmicu, dvije očitaju svi zapisi i krene u analizu i onda ćemo moći reci točniju informaciju uzroka ove ozbiljne nesreće.

Antun Biber je kazao da je strojovođa teretnog voza javio dispečeru u kvaru, te da je u toku bila komunikacija kada je došlo do naleta putničkog voza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.