MJESECIMA BIO U BIJEGU

Osumnjičeni iz predmeta "Storage" predao se Tužilaštvu BiH

Organizator grupe iz Bosanske Gradiške došao u pratnji advokata

Pretres u akciji "Storage" u Bosanskoj Gradišci. MUP RS

B. C.

3.10.2022

Osumnjičeni  Predrag Petković (35), lice koje je potraživano međunarodnom potjernicom osumnjičeno za više krivičnih djela, nakon višemjesečnog bjekstva, u prisustvu advokata predao se Tužilaštvu BiH.

Navedeni osumnjičeni pod istragom je u predmetu kodnog naziva “Storage”, koji je povezan sa Sky i Anom aplikacijama, kao jedan od organizatora organizovane kriminalne grupe sa područja Bosanske Gradiške i drugih mjesta, osumnjičen je za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga, neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene, krijumčarenjem ljudi, te krivičnim djelom teška krađa.

Radi se o predmetu za organizirani kriminal, koji je povezan sa međunarodnim krijumčarenjem opojnih droga i drugim krivičnim djelima u kojem tužilaštvo, u saradnji sa partnerskim institucijama u BiH, zemljama regiona, EU i svijeta vodi istragu protiv grupe koja je djelovala na području BiH i inostranstva.


Petković: Raspisana međunarodna potjernica. Agencije

Osumnjičeni je duže vremena bio nedostupan pravosuđu BiH i potraživan je putem međunarodne potjernice.

Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužilac donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Petković je na aplikaciji Sky imao kodno ime "Perlike", a pobjegao je prije početka akcije “Storage 2”, zajedno sa Dušanom Lovrenovićem, sinom Milivoja Lovrenovića Čaruge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.