POTVRĐENO ZA AVAZ

Suljo Domac, kojeg je nožem izbo Elvir Sejfić, otpušten na kućno liječenje

U narednim danima čega ga ispitivanje u policiji

Planja se vraća u prikolicu. Avaz

Piše: B. C.

21.10.2022

Suljo Planja, poznatiji kao Suljo Domac, danas je sa Klinike za abdominalnu hirurgiju u Sarajevu, otpušten na kućno liječenje, potvrdio je za portal "Avaza", dežurni operativni MUP-a Kantona Sarajevo.

- Imamo informaciju da je danas u 15:30 sati trebao biti otpušten iz bolnice- kazao je kratko za "Avaz", operativni MUP-a KS. 

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić, potvrdio je za "Avaz" da je Domac otpušten te da će u narednim danima biti ispitivan vezano i za brutalan napad na Elvira Sejfića koji ga je kasnije izbo nožem.

- Policija nastavlja rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela vezanih za ovaj događaj- kazao je za "Avaz" Hadžiabdić. 

Zlatni ljiljan Elvir Sejfić je 10. oktobra, nakon maltretiranja i užasnih prijetnji otišao u svoj stan na Džidžikovcu, uzeo nož i benzin i krenuo u potragu za Mirzom Podbičaninom i Suljom Domcem. Oni su mu prijetili da će mu silovati i kćerku.

Sejfić je Podbičanina pronašao kod Tržnice, a onda je krenuo za Suljom Domcem, kojeg je našao kod Velikog parka. Ranio ga je, a kada ga je krenuo polijevati benzinom, spriječila ga je policija. Podbičanin je usred zadobijenih rana preminuo, dok je Suljo Domac preživio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.