PREMINULA U BOLNICI

Ubistvo u Vukovaru: Prvo je izgrebao automobil, pa ušao u kuću i izbo ženu

Ubijena žena je navodno bila majka dvoje djece

Muškarac je u trenutku napada, kako se nezvanično saznaje, bio pod uticajem alkohola i narkotika. Večernji list

H. J. I.

30.10.2022

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su da su završili kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom te utvrdili sumnju da je počinio kaznena djela Teško ubistvo i Oštećenje tuđe stvari.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili smo da je osumnjičeni u subotu 29. oktobra oko 18:30 sati došao do porodične kuće u Vukovaru, kojom se 38-godišnjakinja koristila, najprije u dvorištu predmetom izgrebao i oštetio automobil, a onda je oštetio i ulazna vrata kuće te je potom, kako je poznavao žrtvu, ušao u kuću i oštrim predmetom fizičku ju povrijedi, što je za nju bilo smrtonosno, budući je nakon pretrpljenih teških tjelesnih povreda preminula u bolnici - navode iz policije. 

Dodaju i kako je nakon policijskog postupanja 45-godišnjak uz kaznenu prijavu, zbog sumnje da je počinio navedena kaznena djela, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

HRT javlja da je ubijena žena bila majka dvoje male djece. Muškarac je u trenutku napada, kako se nezvanično saznaje, bio pod uticajem alkohola i narkotika.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.