KAO U FILMOVIMA

Detalji pljačke na Malti: Uhapšeno troje državljana Srbije, teško ranili muškarca

Kako prenose lokalni mediji, oružana pljačka dogodila se u jednoj kući, u koju je, kako navode, upao Viktor M., i uz prijetnju pištoljem vezao Holanđanina (42) i njegovu partnericu Milicu K.

Vladimir P. i Milica K.: Oboje uhapšeni. Facebook / Kurir.rs

H. J. I.

27.11.2022

Srbijanski državljani Viktor M. (39) i Vladimir P. (26), kao i Milica K. (29), koja je rodom iz Obrenovca, ali ima državljanstvo Francuske, uhapšeni su i određen im je pritvor zbog oružane pljačke državljanina Holandije na Malti. Kako prenose lokalni mediji, oružana pljačka dogodila se u jednoj kući, u koju je, kako navode, upao Viktor M., i uz prijetnju pištoljem vezao Holanđanina (42) i njegovu partnericu Milicu K.

Dok ih je držao na nišanu, kako je potvrdila policija, natjerao ih je da mu predaju sav novac i dragocjenosti. Međutim, tokom napada, kako prenose mediji s Malte, nožem je nanio teške tjelesne povrede oštećenom muškarcu.

Završio u bolnici

- Holanđanin je završio u bolnici zbog teških povreda, a u bolnici je završila i žena jer je, kako je navela, doživjela veliki šok. Policija je samo nekoliko minuta kasnije uhapsila lopova - prenijeli su mediji poslije pljačke, koja se dogodila u srijedu.

Međutim, onda je uslijedio filmski obrt pošto je policija lisice na ruke stavila i državljanki Francuske, odnosno Milici K., za koju se sumnja da je tipovala svog partnera. Inače, tokom pljačke, iz koje su lopovi odnijeli plijen od oko 2.300 eura, i ona je bila vezana i glumila je veliki šok, kao i da je u strahu.

- Istraga je pokazala da je žena koja je živjela u stanu s Holanđaninom zapravo saučesnik i da je sa dvojicom osumnjičenih muškaraca imala dogovor da opljačkaju njenog partnera, koji je tokom drame u stanu teško ranjen nožem - naveli su istražitelji.

Osim za učešće u pljački svog partnera, Milica K. se sumnjiči i za lažnu prijavu policiji, kao i za skrivanje dokaza.

Njen saučesnik Viktor M., kom je najvjerovatnije prethodno dala instrukcije o tome kako da uđe u stan u kome živi sa vjerenikom, ali i gdje da traži dragocjenosti, uhapšen je ubrzo poslije pljačke.

Brzo uhapšeni

- Policajci su brzo primijetili na ulici osumnjičenog koji je odgovarao opisu. Kada su mu prišli, bacio je torbu, ali su je policajci pronašli i, kada su je otvorili, u njoj je bio pištolj. Brzo su ušli u trag automobilu koji je koristio i u njemu su pronašli i nož. Drugi osumnjičeni, koji je bio zadužen da uzme plijen i pobjegne taksijem, također je brzo otkriven i uhapšen - navode mediji sa Malte kako je raskrinkana grupa pljačkaša porijeklom iz Srbije.

Inače, na Facebooku Milice K. navodi se da je ona iz Pariza, ali je objavljivala fotografije i iz Srbije. Osumnjičena je 6. jula ove godine objavila i da se vjerila, a objavljivala je i slike sa takmičenja u bodi-bildingu, piše Kurir.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.