BIVŠI TRENER FK SARAJEVO

Završena obdukcija: Poznat uzrok nesreće Miodraga Ješića, koji je podletio pod kamion i poginuo

Nalazi obdukcije su pokazali da je Ješić nastradao kada je usljed srčanog udara izgubio kontrolu nad svojim automobilom i zakucao se u kamion koji mu je išao u susret

Ješić: Sa Citroenom podletio pod kamion. Screenshot / Instagram

E. Ć.

13.12.2022

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u četvrtak dogodila na putu Ruma - Jarak poginuo je Miodrag Ješić, nekadašnji fudbaler i trener FK Partizan, ali i bivši trener FK Sarajevo.

Ješić je svojim Citroenom podletio pod kamion. Od automobila skoro da nije ostalo ništa, potpuno je smrskan. Danas je poznato kako je došlo do nesreće. Nalazi obdukcije su pokazali da je Ješić nastradao kada je usljed srčanog udara izgubio kontrolu nad svojim automobilom i zakucao se u kamion koji mu je išao u susret, piše Telegraf.




Vozač kamiona u koji se zabio Ješić je zadobio lakše povrede. On je navodno rekao policiji da "nije mogao da izbjegne Ješićev Citroen", koji je podletio pod kamion. Vozač koji je u stanju šoka rekao je policiji da je automobil primijetio kasno i da je išao lijevo-desno. On je podvrgnut alkotestiranju. Istraga je u toku, pisao je Telegraf.

Inače, Ješić je prije 20 godina zbog saobraćajne nesreće i nemara doktora izgubio 19-godišnju kćerku. Njegova kćerka nakon nesreće nije imala ni ogrebotinu, sve je bilo uredu na prvim pregledima.


- Hitna služba je bila na licu mjesta i odmah su je odveli na kontrolu u Urgentni centar. Sve je bilo u redu na prvim pregledima, ali kada je ljekar zadužen da napravi ultrazvuk tog dana trebao da napravi snimak on je spavao i niko nije smio da ga probudi jer je bio nezgodan. 

Tako su mi govorili. Jelena je imala unutrašnje krvarenje i poslije nekoliko dana je preminula. Da je ljekar tog dana odmah uradio snimak ona bi ostala živa, a imala je svega 19 godina - ispričao je svojevremeno Ješić.

Fotografije s mjesta nesreće su bile užasne. Podsjetimo, Ješić je bio trener kluba s Koševa u sezoni 2015/16, od 23 septembra 2015. do 16. marta 2016. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.