RAZBOJNIK SVE PRIZNAO

Opljačkao kladionicu na Ilidži, novac sakrio ispod saksije, a na tavanu ostavio pištolj i odjeću

Policiji rekao da mu je poznanik poklonio spid

Policija uhapsila razbojnika. Avaz

B. C.

19.12.2022

Policijska uprava Ilidža sinoć je u 20:55 sati obaviještena da je u lici Edhema Eke Džubura, općina Ilidža, izvršeno razbojništvo nad uposlenicom u sportskoj kladionici “Premier”. Maskirani razbojnik je  uz prijetnju vatrenim oružjem ukrao određenu sumu novca, a potom se udaljio u nepoznatom pravcu, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.  

Radeći na rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela, policija je uhapsila S. R. (28) iz Sarajeva kod kojeg su pronađena i dva paketića spida. 

Policajcima je izjavio da mu je drogu poklonio M. B. dok je boravio u njegovom stanu u ulici Ustanička, općina Ilidža. Također je priznao da je opljačkao sportsku kladionicu,  te da je ukradeni novac ostavio ispod saksije u stubištu zgrade.  

Policija je pronašla novac, a na tavanu zgrade u ulici Ustanička, pronađena je i izuzeta torba sa plinskim  pištoljem i odjećom koja je korištena prilikom izvršenja razbojništva.

Policija je također uhapsila i  M. B. koji je  je pronađen u stanu. On se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga. Nakon završene kriminalističke obrade, po nalogu dežurnog tužioca KTKS, M. B. je otpušten iz službenih prostorija, dok je S. R. predat u prostorije za zadržavanje MUP-a KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.