AKCIJA "KODE"

Policija saopćila detalje hapšenja Branislava Janjića: U toku pretresi kuća i stanova

Za Janjićem raspisana Međunarodna potjernica zbog trgovine drogom i oružjem

Janjić uhapšen u stanu. MUP RS

B. C.

29.4.2024

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopćili su detalje hapšenja Branislava Janjić, za kojim je raspisana crvena Interpol potjernica u predmetu "Kode", a koji se dovodi i u vezu s grupom Darka Eleza. 

- Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo su dana 29.04.2024. godine u okviru nastavka operativne akcije kodnog naziva „KODE“, lišili slobode lice inicijala B.J. iz Istočnog Novog Sarajeva, za kojim je bila raspisana Međunarodna potjernica zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ - navedeno je iz PU Istočno sarajevo.

Na osnovu naredbe Okružnog suda u Istočnom Sarajevu i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo u toku su pretresi kuća, stanova i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni. 

Nakon kriminalističke obrade bit će predat postupajućem tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.