SLAVONSKI BROD

Majka vojnika koji je tukao Djeda Mraza: Prijete nam, Matej ne govori ništa

Istina će izaći na vidjelo, sada ne želim ništa govoriti, kazala je majka mladića

Privođenje osumnjičenog. Dubravka Petric / pixsell

A. O.

26.12.2022

Mladić (24) kojeg policija sumnjiči da je učesnik tučnjave u subotu u centru Slavonskog Broda nanio teške tjelesne povrede 21-godišnjaku, kostimiranom u Djeda Mraza priveden je danas sucu istrage na Kantonalni sud u Slavonskom Brodu.

Naime, nakon što je ispraćen sa suda, portparol Kantonalnog suda u Slavonskom Brodu Slaven Vidmar novinarima je potvrdio da mu je određen jednomjesečni pritvor. Za to krivično djelo osumnjičenom prijeti kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, prenosi Index.hr.


Istina će izaći na vidjelo

Osumnjičenog je ispred zgrade Suda dočekala majka, zamolivši policajce u pratnji neka dopuste da ga "barem poljubi", piše Plus Portal. Na ulasku u Sud sugerirala mu je da ništa ne govori. 

- Jesi čuo, Matej? Nemoj ništa govoriti - rekla mu je.

- Izloženi smo strašnim prijetnjama. Ne živimo tri dana. Istina će izaći na vidjelo, sada ne želim ništa govoriti - kazala je majka za Plusportal. 

Pred Sudom se kasnije pojavio i otac napadnutog Djeda Mraza, dobacivši iz automobila jednom od okupljenih novinara da će mu kasnije dati izjavu.


Teške tjelesne povrede

U videosnimku subotnje tučnjave koja je objavljena na internetu vidi se trenutak kada se 21-godišnjak pokušava pridići s ceste, te mu prilazi 24-godišnjak i snažno udara nogom u glavu. Udareni mladić potom bez svijesti ponovno pada na tlo. Oborenom mladiću u slavonskobrodskoj bolnici utvrđene su teške tjelesne povrede, a policija napadača sumnjiči za počinjenje krivičnog djela teške tjelesne povrede.

Vezano uz taj incident policija je za sada povezala sedam osoba u dobi od 20 do 24 godine. Pet osoba sumnjiči se za krivično djelo učestvovanja u tučnjavi, dok se protiv 21-godišnjeg muškarca provodi i prekršajni postupak zbog remećenja javnog reda i mira. Njega je na mjestu tučnjave zatekla policija pod uticajem alkohola od 1.82 promila, tokom uviđaja vrijeđao je policajce, zbog čega je uhapšen uz upotrebu sile.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.