INCIDENT

Napadnut novinar kod splava koji je potonuo u Beogradu: "Ko si ti, šta snimaš?"

Policajci su bili veoma korektni, ali su mi savjetovali da se udaljim, što sam i uradio jer se više nisam osjećao sigurno, rekao je Dragoslavić

A. O.

1.1.2023

Splav koji je potonuo u Beogradu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

Novinar FoNeta Marko Dragoslavić napadnut je danas poslijepodne u Beogradu dok je bio na terenu i snimao splav "Freestyler" koji je potonuo sinoć. 

Dvije muške osobe, obučene u crnu odjeću napale su novinara ne dozvoljavajući mu da snima. 





- Jedan od njih mi je prišao pitajući: "Ko si ti, šta snimaš, ko ti je to odbrio, to je zabranjeno" - izjavio je Dragoslavić.

On je osobama, koje se nisu legitimisale, ni predstavile, pokazao novinarsku legitimaciju FoNeta i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

- Uprkos tome, jedan od njih mi se unio u lice, uhvatio šakom za vrat i, stežući me, odgurno - izjavio je Dragoslavić.


U 15:37 sati Dragoslavić je pozvao policiju i sačekao patrolu koja je došla poslije petnaestak minuta, a dvojica mladića su u međuvremenu dio šetališta ispred splava ogradili plavo-bijelom trakom.

Policajci su legitimisali i Dragoslavića i dvojicu mladića, koje su upozorili da nemaju pravo da prostor na šetalištu ispred splava ograđuju trakom koju su razvukli.

Poručili su im da je to javna površina i da za to ovlaštenja imaju samo policija i inspekcije. Uprkos upozorenju, oni nisu ukonili traku.

- Sve što se događalo gledalo je petnaestak ljudi koji su se okupili na šetalištu. Policajci su bili veoma korektni, ali su mi savjetovali da se udaljim, što sam i uradio jer se više nisam osjećao sigurno - naglasio je Dragoslavić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.