VLADAN RADOSAVLJEVIĆ

Detalji smrti srbijanskog analitičara: Žena zatekla izujedano tijelo i tri krvava psa

Radosavljević je sa suprugom Olgom (58) boravio u vikendici

Vladan Radosavljević. Facebook

S. S. / Srbija Danas

4.1.2023

Analitičar Vladan Radosavljević (62) preminuo je nakon što su ga izujedali psi lutalice u Velikoj Ivanči na KosmajuKako navodi policija u Srbiji, on je šetao mjestom Velika Ivanča, kada ga je oko 12.15 sati napao čopor od tri psa lutalice. Iz MUP-a Srbije dodaju da je nakon toga muškarac ubrzo iskrvario i preminuo na licu mjesta i da je njegovo tijelo odvezeno na obdukciju, piše Srbija Danas.

Radosavljević je sa suprugom Olgom (58) boravio u vikendici. Otišao je u šetnju i tada su ga napali psi. On je uspio da pozove svoju ženu, koja je krenula ka njemu, ali kada je stigla, zatekla je izujedano tijelo Radosavljevića i tri krvava psa. Psi su potom napali i nju i nanijeli joj teške povrede. U međuvremenu se pojavila i komšinica koja je tri od, navodno, pet pasa, zatvorila u boks.

- Čovjek je bio u sjedećem položaju kada su ga pronašli. On je pozvao svoju ženu, koja je došla misleći da mu je loše, ali kad je stigla, već je bilo kasno - pričaju komšije.

Komšinica koja se zatim pojavila inače vodi računa o kućama u naselju i ponekad tu hrani pse.

- Tri psa koja su napala Radosavljevića su zatvorena, a bilo ih je navodno pet, dok su dva pobjegla. Tri psa je odveo Veterinarski zavod - pričaju komšije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.