HOROR U NIŠU

Pretukao ženu i slomio joj pršljenove, a kao tinejdžer robijao za ubistvo maloljetnika

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i izrečene su mu policijske hitne mjere nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu

A. S. nanio više tjelesnih povreda, a zatim pobjegao sa mjesta događaja. ILUSTRACIJA

Piše: E. A.

10.1.2023

Nišlija A.S. (34) uhapšen je zbog sumnje da je jučer brutalno pretukao svoju 41-godišnju partnerku.

Kako su srbijanski mediji objavili A. S. je odranije poznat policiji, jer je odležao 10 godina zatvora zbog toga što je kao maloljetnik učestvovao u otmici i ubistvu 15-godišnjeg dječaka M.K.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu u efikasno sprovedenoj akciji po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, uhapsili su A.S. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teške tjelesne povreda nad svojom emotivnom partnerkom. 

On se sumnjiči da je jučer popodne više puta rukama i nogama udarao 41-godišnju ženu, polomio joj dva pršljena, nanio više tjelesni povreda a zatim pobjegao sa mjesta događaja. Policija ga je ubrzo pronašla i uhapsila a žena je sa teškim povredama zbrinuta u UKC Niš – saopštila je niška Policijska uprava, a prenio je Telegraf.

Kako dalje navodi policija, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i izrečene su mu policijske hitne mjere nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Kako je objavio Telegraf, A.S. je odranije poznat organima gonjenja, odležao je deset godina zatvora jer je kao maloljetnik učestvovao u otmici i ubistvu petnaestogodišnjeg dječala M.K. 

Stravičan zločin izvršen je 2005. godine kada je A.S. sa svojim saučesnicima namamio 15-godišnjaka u staru barutanu, gdje su ga vezali lisicama i tukli ga do smrti. Nakon toga pokušali su da od njegovih roditelja iznude novac, tvrdeći da će im vratiti dječaka ako ih isplate.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.