DVA MUŠKARCA UHAPŠENA

Velika policijska akcija u Hrvatskoj: Pronađeno više od 600 kilograma raznih droga

Osim droge pronađena je i manja količina oružja: kratke strojnice s prigušivačima s više stotina metaka te kilogram plastičnoga eksploziva

Najveći dio ove droge oko 320 kilograma odnosi se na marihuanu. Printscreen

H. J. I.

17.2.2023

Policija je otkrila više od 600 kilograma raznih droga u iznajmljenoj vikendici na području Zeline u Hrvatskoj koja je po svemu sudeći služila kao skladište za kriminalce koji su njome trgovali.

Osim droge pronađena je i manja količina oružja: kratke strojnice s prigušivačima s više stotina metaka te kilogram plastičnoga eksploziva velike razorne moći. Policija je zbog povezanosti s pronađenome drogom uhapsila dvojicu muškaraca, od koji je jedan državljanin Srbije, a drugi Hrvatske.

Kako se nezvanično saznaje najveći dio ove droge oko 320 kilograma odnosi se na marihuanu, ali pronađeno je oko 170 kilograma tableta ekstazija, te stotinjak kilograma amfetamina u prahu i tečne amfetaminske baze. Zaplijenjena droga procjenjuje se na oko milon eura.

Zbog tajnosti čitave policijske akcije nije bilo moguće saznati detalje ove velike zapljene, a pogotovo kako je policija otkrila lokaciju na kojoj je pronađena droga, odnosno da li je riječ o slučajnom nalazu ili o pomno planiranoj akciji. Također ostaje nepoznato je li droga bila u tranzitu ili je bila namijenjena hrvatskom tržištu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.