NOVI PAZAR

Naređena obdukcija djece stradale u požaru: Ljekar opisao potresne trenutke

Otac je prebačen u Kliniku za opekotine Kliničkog centra Srbije jer one pokrivaju 50 posto površine njegovog tijela, rekao je Hajrović

Zgrada u kojoj je požar izbio. Printscreen / Telegraf.rs

A. O. / Telegraf.rs

5.3.2023

Naređena je obdukcija tijela četvoro djece, koji su rano jutros stradali u svom stanu u Novom Pazaru, gde je izbio požar.

Iako su po dojavi vatrogasci, policija i Hitna pomoć brzo stigli na lice mjesta, za mališane nije bilo spasa, dok su otac i majka sa teškim tjelesnim povredama prebačeni u bolnicu, prenosi Telegraf.rs.

Hitno transportovani 

Policija je mališane zatekla u jednoj prostoriji i oni su hitno transportovani u najbližu bolnicu. Prema riječima ljekara, jedno dijete je po prijemu i dalje bilo živo, ali uprkos njihovim naporima, ubrzo preminulo.

- U 7:45 sati u bolnicu je dovedeno četvoro djece, od kojih je troje mališana bilo maltene ugljenisano, dok je kod četvrtog djeteta, koje je imalo opekotine lica i šaka, pokušana reanimacija. Nažalost, nije uspjela. Svo četvoro djece prebačeno je u službu za patologiju gdje će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija - rekao je za A1 TV dr. Šefćet Hajrović.

Zadobili povrede

On je rekao i da su u požaru otac i majka zadobili teške tjelesne povrede, te da je otac nakon intubiranja hitno transportovan u KCS u Beogradu.

- Prebačen je u Kliniku za opekotine Kliničkog centra Srbije jer one pokrivaju 50 posto površine njegovog tijela. Osim toga, nagutao se ugljen monoksida i morao je biti intubiran. On je još uvijek životno ugrožen - rekao je Hajrović.

Majka je zadržana u bolnici u Novom Pazaru i relativno je dobrog općeg stanja. Žena ima opekotine prvog i drugog stepena, sa procentom zahvaćenih površina do 18 posto.

Uzrok požara i dalje nije poznat, a spekuliše se da ga je izazvala grijalica ili TA peć. Tačan uzrok utvrdit će istraga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.