U ULICI KOŠEVO

Mladić uhapšen u Sarajevu jer je opljačkao kladionicu: Pronađena metalna turpija

Obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo

Policija na terenu. Avaz (Fotografija ne prikazuje stvarni događaj)

A. O.

6.3.2023

PU Centar jučer je u 11:45 sati obaviještena da je u ulici Koševo, općina Centar Sarajevo, od strane nepoznate osobe izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u sportskoj kladionici “Williams”.

Tom prilikom NN lice je uz prijetnju oštrim predmetom otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

Obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su istog dana u 12:45 sati, u ulici Patriotske lige, općina Centar Sarajevo, pronašli i uhapsili osobu inicijala A.P., rođen 1998.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo).

Prilikom pretresa kod njega je pronađena i oduzeta određena suma novca i metalna turpija. U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da se osumnjičeni može dovesti u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području Kantona Sarajevo iz prethodnog perioda i to: dva krivična djela iz člana 289. stav 2. KZ F BiH (Razbojništvo) na području općine Novi Grad Sarajevo, jednog krivičnog djela iz člana 289. stav 2. KZ F BiH, jednog krivičnog djela iz člana 294. KZ F BiH (Utaja) na području općine Novo Sarajevo i jednog krvičnog djela iz člana 286. KZ F BiH (Krađa) na području općine Stari Grad Sarajevo. 

Navedeno lice će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predato u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.