POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Tužilaštvo BiH traži produženje pritvora za Cvijetićevog policajca Mladena Milovanovića

Prije mjesec ponovo privođen u nastavku akcije "Transporter"

Mladen Milovanović. Facebook

30.3.2023

Tužilaštvo BiH zatražilo je preduženje pritvora za Mladena Milovanovića bivšeg inspektora MUP-a RS koji je prije mjesec uhapšen u nastavku akcije "Transporter".

Cvijetićev policajac je 2. marta pritvoren zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te utjecati na svjedoke ili saučesnike.

Tada je ponovo uhapšen Bojan Cvijetić, bivši savjetnik nekadašnjeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, a privedeni su Predrag Vatreš, Danijel Kovačić, Miladin Vučića te Siniša Vukašinović. Svi oni su se ubrzo našli na slobodi uz mjere zabrane.

Cvijetićeva grupa se sumnjiči da je duži period vršila međunarodno krijumčarenje i promet droga na području BiH i zemalja regiona. Drogu su nabavljali na području Albanije, Crne Gore i Južne Amerike, a osumnjičeni aktuelni i bivši zaposlenici MUP-a RS-a, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj su pribavljali informacije i odavali ih organizatorima i pripadnicima grupe, te na taj način sticali određenu novčanu ili neku drugu korist za sebe.

Inspektor Milovanović je poznat i po saradnji sa škaljarcem Milošem Božovićem s kojim je ranije bio privođen u Banjoj Luci. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.