OBRAČUN U BANJOJ LUCI

Marku Praštalu određen pritvor: Pucao u zadnji dio vozila Dejana Kostića

Osumnjičen za pokušaj ubistva

Na Kostića i ranije pucano. Facebook

Glas Srpske

3.4.2023

Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci odredio je jednomjesečni pritvor Marku Praštalu (27) iz Banja Luke kojeg sumnjiče je da je pokušao da ubije Dejana Kostića zvanog Dela na čije vozilo je ispalio više hitaca iz pištolja usred dana u ulici Aleja Svetog Save u Banjoj Luci.

Pobjegli vozilima

Kako je saopšteno iz suda, navodeći inicijale, pritvor osumnjičenom je određen zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo. Prema sudskom rješenju pritvor mu muže trajati do 30. aprila do 16.30 sati.

Praštalo koga terete za pokušaj ubistva je uhapšen u petak i nakon saslušanja u tužilaštvu mu je i predložen pritvor.

Sve se desilo 17. marta u popodnevnim satima kada je Praštalo nakon što je u banjalučkoj ulici Aleja Svetog Save ugledao Kostića kako se kreće automobilom. Praštalo je tada izašao iz svog Mercedesa i zapucao prema zadnjem dijelu Kostićevog vozila. Nakon pucnjave obojica su brzo pobjegla vozilima, a policija je istragom otkrila šta se dešavalo pa je pronađen osumnjičeni i hapšen. Motiv obračuna nije utvrđen i saopšten, a pretpostavlja se da bi uzrok napada mogla biti neka ranija neslaganja. Kako saznajemo Kostić nije ni prijavio napad na njega.

Ranije privođeni

Iz Tužilaštva je saopšteno da Praštala osim za pokušaj ubistva terete i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Kako su saopštili osumnjičeni nema dozvolu za držanje niti oružani list za pištolj koji je koristio u krivičnom djelu.

Ovo je bio drugi put u posljednjih 10 mjeseci da je neko pucao na Dejana Kostića. On je prošle godine ranjen u u nogu, a za napad je osumnjičen Nemanja M. koji je nakon pucnjave pobjegao, ali se pet dana kasnije predao u prisustvu advokata. Navodno je tada svemu prethodio neko ranije neslaganje između njih dvojice. Nemanja M. je osuđivan zbog pucnjave.

Praštalo, ali i Kostić i ranije su imali sukob s zakonom i oba su osuđivana i hapšeni više puta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.