POVRATNIČKA PORODICA

Vlasnik kafića kojeg su pokušali zapaliti: Nije svejedno, da je uhvatilo ogradu čitav bi objekat izgorio

Moram istaći da je ovo prvi put da se desi neki incident, nepunu godinu dana držim kafić i do jutros nije bilo nikakvih problema, rekao je Berberović

Roman Berberović: Ranije nisam imao problema. Facebook

9.4.2023

Pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Mostar istražuju slučaj koji se dogodio tokom noći sa subote na nedjelju u mostarskom prigradskom naselju Ortiješ, kada su nepoznate osobe namjeravale zapaliti ugostiteljski objekt "Roman".

Vlasnik Roman Berberović jutros je u 8.30 sati policiji prijavio slučaj, a kako je za "Avaz“ izjavio Ljudevit Marić, portparol Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, na lice mjesta su odmah upućene policijske ekipe.

- U vanjskom dijelu objekta utvrđeno je, kako je i vlasnik to primijetio, da je posuta nepoznata tekućina. Uzorci tekućine su uzeti za analizu, odnosno, vještačenja. Također, bit će poduzete sve mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja ovog slučaja - kazao je ranije Marić za "Avaz".

Vidio lokvu ulja

Vlasnik Roman Berberović jutros je primjetio da je kompletna bašta kafića, koji se nalazi u blizini njegove kuće, posuta uljem, a vidio je i ostatke paljevine.

- Krenuo sam da raspremim baštu i vidim neke lokve, mislio sam da je to od kiše koja je snić padala. Kako sam stao nogom, vidim da nije voda i da je masno. Pogledam stolove, stolice i shvatim da su i one isprskane. Uzmem u ruku i shvatim da je riječ o motornom ulju – istakao je Berberović za portal "Avaza“.

Tada je otišao do ograde i vidio da je namazana motornim uljem.

- Vidim lokvu ulja i u njoj bačen komad papira koji je bio zapaljen, sreća pa se nije proširilo. Pozvao sam policiju i oni su došli i obavili svoj dio posla. Kazali su mi da će me obavijestiti o detaljima. Moram istaći da je ovo prvi put da se desi neki incident. Nepunu godinu dana držim kafić i do jutros nije bilo nikakvih problema – rekao je Berberović za "Avaz".

Nije imao problema

Pojasnio je i da ga je policija ispitivala i da im je kazao da se nije privatno posvađao s nekim, niti je imao generalno problema s komšijama.

- Dugo je to stajalo dok se nisam vratio, nema ni puna godina kako sam otvorio kafić, a nije se ni u kafiću niko svađao. Nije mi svejedno, da je uhvatilo ogradu čitav bi objekat izgorio – rekao je Berberović za "Avaz".

Kaže da je bio u Norveškoj i da se prošle godine vratio u BiH, a da mu je pokojni otac napravio objekte i pojašnjava da još uvijek nije stavio videnadzor na objekat.

- Baš prije dva dana sam pričao prijatelju o tome da postavim, ali nisam još uvijek – zaključuje Berberović za „Avaz“.

Naime, Berberovićeva porodica se ubraja među prve povratnike srpske nacionalnosti u ovo područje Mostara. Ovaj događaj je uznemirio srpske povratnike u Ortiješu.

Sa lica mjesta. M. Smajkić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.