MUP KANTONA SARAJEVO

Detalji nesreće u Mostarskom raskršću: Uhapšen vozač Alfa Romea iz Sarajeva

Teže povrijeđen Mostarac koji je bio putnik u Fordu

S mjesta nesreće. Crna-hronika.info

B. C.

23.4.2023

Iz MUP-a kantona Sarajevo danas su saopćeni detalji saobraćajne nesreće koja se jučer oko 16 sati dogodila na kolovozu Magistralnog puta M17,Sarajevo - Mostar, u mjestu Mostarsko raskršće, općina Hadžići. Tom prilikom sudarila su se dva automobila, a nakon uviđaja uhapšen je vozač iz Sarajeva.

- Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila Alfa Romeo kojim je upravljao I. H. (28) iz Sarajeva i putničkog motornog vozila Ford kojim je upravljao V. A. (42) iz Mostara. U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobio je putnik iz vozila Ford I. J. (39) iz Mostara kojem je liječnička pomoć ukazana u KUM-u UKC Sarajevo. O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo- saopćeno je iz MUP-a KS.

Istog dana u 19:45 sati lišen je slobode I. H. iz Sarajeva, vozač vozila Alfa Romeo, zbog sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. KZ FBiH, teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa , a u vezi s krivičnim djelom iz člana 332. KZ FBiH, ugrožavanje javnog prometa. Vozač je predat u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.