AKCIJA U NIKŠIĆU

Opirao se prilikom hapšenja: Kotoranin osumnjičen za podmetanje požara na kamionu

U Grahovu došlo do požara na teretnom motornom vozilu u vlasništvu ruskog državljanina

Policija uhapsila Kotoranina. Printscreen

B. C.

6.5.2023

Policija u Nikšiću uhapsila je Kotoranina V.V. (37) zbog sumnje da je podmetnuo požar na teretnoom vozilu koje je u vlasništvu ruskog državljanina, saopštila je Uprava policije Crne Gore. On se opirao prilikom hapšenja pa je policija upotrijebila sredstva prinude.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj

- Policiji je sinoć oko 20.15 sati prijavljeno da je u mjestu Grahovo došlo do požara na teretnom motornom vozilu u vlasništvu ruskog državljanina. Požar su lokalizovali pripadnici Službe zaštite i spašavanja Nikšić, a na licu mjesta je izvršen uviđaj uz prisustvo vještaka za požare, eksplozije i havarije- naveli su iz Uprave policije.

Pripadnici nikšićke policije su u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću identifikovali izvršioca. Danas oko 02. sata u noći uhapšen je V.V. iz Kotora zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Gurao pripadnike policije 

- Prilikom hapšenja osumnjičeni je pružao aktivan otpor, gurajući pripadnike policije i pokušavajući da ih spriječi u sprovođenju službene radnje, nakon čega su upotrijebljena sredstva prinude i on je uhapšen. O tome je obaviješten državni tužilac koji je naložio da se protiv V.V. u odnosu na navedene radnje podnese i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje- navodi  se u saopštenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.