AKCIJA "ARMAGEDON"

Video / Pogledajte današnje hapšenje u Bosanskoj Gradišci, zaplijenjena 62 kilograma skanka

Vrijednost droge se procjenjuje na 250.000 KM

Zaplijenjena droga. Glas Srpske

H. J. I.

9.5.2023

U akciji "Armagedon" u selu Mačkovac kod Bosanske Gradiške zaplijenjena su 62 kilograma skanka čija se vrijednost procjenjuje 250.000 KM, a uhapšena su dva lica čiji su inicijali S.T. i M.M, rečeno je iz Policijske uprave.

Na konferencija za novinare u Policijskoj upravi Bosanska Gradiška saopćeno je da je u jučerašnjim pretresima kuće i pomoćnog objekta koje koristi S.T. pronađena 151 stabiljika koje svojim izgledom asociraju na skank prosječne visine između 50-90 centimetara, te da je droga bila namijenjena za tržište EU.

U akciji koja su proveli pripadnici gradiške Policijske uprave i Uprave MUP-a za teški i organizovani kriminal utvrđeno da se S.T. neovlašteno priključio na eneregetsku mrežu, čime je neovlašteno koristio električnu energiju.

U pretresu su izuzete i UV lampe, saksije, sredstva za tretiranje stabljika, odvlaživači vazduha, klima uređaji, kao i ostala prateća oprema koja je zatečena na licu mjesta, te je utvrđeno da se navedeno lice neovlašteno priključilo na eneregetsku mrežu, čime je neovlašteno koristilo električnu energiju.

Pogledajte video hapšenja.

@nezavisnenovine GRADIŠKA - U akciji kodnog naziva "Armagedon" u kojoj je pronađeno oko 62 kg skanka uhapšeni su S.T. i M.M. iz Gradiške. Naime, službenici Policijske uprave Gradiška u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka juče su sproveli su operativnu akciju koja je usmjerena na suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga. #hapsenje #gradiska #policija ♬ original sound - Nezavisne novine
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.