POŠASTI

Pronađen laboratorij za uzgoj skanka

U pomoćnom objektu pronađeno više od 500 saksija u kojima se nalaze ostaci indijske konoplje

Laboratorij skanka u Donjim Karajzovcima. PU Bosanska Gradiška

Avaz.ba

16.4.2019

Službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška, poduzimajući aktivnosti na suzbijanju proizvodnje i prodaje opojnih droga 15. aprila, identificirali su i uhapsili D. B. (44) iz Banje Luke zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i krađa električne energije i prirodnog plina.

Naime, policajci iz Bosanske Gradiška postupili su po operativnoj informaciji da se u mjestu Donji Karajzovci, u pomoćnom objektu nalazi improvizirani laboratorij za proizvodnju opojne droge skank.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci, u mjestu Donji Karajzovci izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni i pronađeno je i oduzeto više od 500 saksija u kojima se nalaze ostaci biljke koji svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju, kao i drugi predmeti pogodni za proizvodnju, pakovanje i daljnju prodaju opojne droge (ventilatori, hemijska prihrana, cijevi za navodnjavanje).

Također, uhapšeni se sumnjiči da je izvršio i zamjenu kompletnog glavnog voda za električnu energiju i prespajanje s kuće stanovanja na pomoćni objekt, čime je neovlašteno koristio električnu energiju.

O navedenim okolnostima obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenog.

Navedene aktivnosti provedene su u saradnji s Upravom za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijskom upravom Banja Luka, saopćeno je iz PU Bosanska Gradiška.


Improvizirani objekt u kojem je bila droga

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.