Ifet Feraget
Ifet Feraget

NAKON ROČIŠTA

Ifet Feraget: U kontekstu rasvjetljavanja ubistva sina Muriza Memića, on je rekao da se Alisa Mutap bavila prostitucijom!

Radi se o okolnostima o kojima sud mora voditi računa kad bude odlučivao o tome da li je ovdje bilo klevete, rekao je Feraget

13.6.2023

U Općinskom sudu danas je održano ročište po tužbi Alise Mutap-Ramić protiv Muriza Memića, koja ga je tužila za klevetu.


Ifet Feraget, advokat porodice Memić, obratio se medijima nakon ročišta, kazavši da je svjesno postavio niz pitanja u sudu u vezi s okolnostima stradanja Dženana Memića, potpuno svjestan da će sud nastojati da odbije odgovore na ta pitanja, ali cilj je bio vrlo jasan.

- Dakle, radi se o okolnostima o kojima sud mora voditi računa kad bude odlučivao o tome da li je ovdje bilo klevete i ja smatram da je izražavanje gospodina Muriza Memića bilo više nego razumno, jer se radi o nečemu što je postalo itekako javna stvar. Dakle, mi ovdje razgovaramo o rasvjetljavanju ubistva sina gospodina Muriza Memića i on je u tom konteksu rekao za Alisu da se bavila prostitucijom i da potječe iz nečasne porodice, a to svoje mišljenje on je formirao na osnovu jako puno izjava i policijskih službenika i rivatnih lica, građana o tome kakva je porodica i ko je Alisa Mutap – rekao je Feraget.


Ifet Feraget. N. Šaljić / Avaz

Istakao je da je vrlo važno da se radi o javnoj stvari i da je u toku sudski postupak.

- Muriz Memić je to izrekao u toku sudskog postupka koji se vodio po lažnoj optužnici – kaže Feraget. 

Pogledajte video. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.