VIŠE OSOBA PRIVEDENO

Granična policija BiH: Uhapšen državljanin Njemačke s Interpolove potjernice

Došao u Sarajevo letom iz Istambula

Srtoge kontrole na aerodromu. Avaz

B. C.

16.6.2023

Pripadnici Jedinice granične policije BiH, Aerodrom Sarajevo uhapsili su njemačkog državljanina čiji su inicijali K.Š. (28) jer je utvrđeno da je Interpol Visbaden za njim raspisao potjernicu zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti.

Uhapšeni njemački državljanin, koji je u Sarajevo došao letom iz Istanbula, predat je službenicima Sudske policije Suda BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Uhapšen zbog prevare

Pripadnici Jedinice granične policije Bosanska Gradiška jučer su uhapsili državljanina BiH M.Š. (40) pošto je provjerama utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Zeničko-dobojskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela prevara.

On je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Bosanska Gradiška i predat je službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Na Aerodromu Sarajevo, u srijedu, 14. juna, uhapšen je državljanin BiH E.Š. (39) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Uhapšeni, koji je došao letom iz Beograda, predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Istog dana, na prelazu Kamensko uhapšen je državljanin BiH R.K. (35) jer ga potražuje Opštinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja, nakon čega je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu 10.

Na Graničnom prelazu Šamac u nedjelju, 11. juna, uhapšen je državljanin BiH čiji su inicijali A.T. (42) jer ga potražuje Osnovni sud u Doboju radi izdržavanja kazne zatvora i on je predat službenicima dobojskog Okružnog centra sudske policije.

Potraživan radi izdržavanja kazne zatvora

Dan ranije, u subotu 10. juna, na prelazu Orašje uhapšen je državljanin BiH M.D. (27), pošto je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora, a zatim je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

U subotu je na Aerodromu u Tuzli uhapšena državljanka Njemačke I.S.B. (29), nakon što je ustanovljeno da je Policijska uprava Živinice za njom raspisala potragu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.