NAPADNUT NA ULICI

DJ iz Tuzle Nedim Habibić ubijen u Francuskoj: Izboden nožem

Obdukcija će u ponedjeljak utvrditi da li je Habibić zadobio nekoliko udaraca prije nego su mu nanesene smrtonosne ubodne rane

Ubijeni Nedim Habibić. Instagram

Z. K.

26.6.2023

Nedim Habibić iz Tuzle izboden je nožem u okrugu Planoise u francuskom gradu Besansonu. Habibić je, kako izvještavaju mediji u Francuskoj, pronađen u teškom stanju nakon napada nasred puta koji se dogodio u petak, 23. juna.

Prevezen u bolnicu

U teškom stanju je prevezen u bolnicu, gdje je preminuo uprkos naporima ljekara da spase njegov život. Tužilaštvo u Bezansonu je saopćilo kako je smrtonosnu ubodnu ranu nožem u srce zadobio 48-godišnji muškarac, piše Tuzlanski.

Obdukcija će u ponedjeljak utvrditi da li je Habibić zadobio nekoliko udaraca prije nego su mu nanesene smrtonosne ubodne rane.

Nedim Habibić godinama je živio i radio u Francuskoj kao DJ, a ljubitelji elektornske muzike iz Tuzle imali su priliku da ga slušaju i upoznaju na Burn Evolution Festivalu koji je bio organizovan na Ilinčici 2019. godine.

Začetnika hip-hop kulture

Također, više puta publici se predstavio tokom ljetnih mjeseci u Cafe Baru Sloboda na Sonom trgu, kao i u klubu Palma. Habibić jedan je od začetnika hip-hop kulture u Tuzli koja nastaje 80-ih godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.