BRUTALNO PRETUČEN

Iz Policijske uprave Zvornik za "Avaz": Mladića iz Bratunca su napala tri maloljetnika

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštvo Bijeljina, navode iz PU Zvornik

Osman Mehanović brutalno pretučen. Avaz / Fena

28.6.2023

Devetnaestogodišnji mladić Osman Mehanović pretučen je u petak 23. juna ove godine u Bratuncu, a tri osobe su uhapšene zbog ovog nemilog čina.

Mehanović je brutalno pretučen i zadobio je teške tjelesne povrede, a kako je njegov otac Hazir Mehanović ranije rekao za portal „Avaza“, Osmana su izboli, slomili mu nos i izbili zub.

Obratili smo se policiji, koji su za portal „Avaza“ izjavili da su upoznati sa ovim slučajem.

- Povodom Vašeg upita, koji ste dostavili na adresu Policijske uprave Zvornik, 26.06.2023. godine, obavještavamo Vas da su policijski službenici Policijske stanice Bratunac identifikovali tri lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom „Teška tjelesna povreda“ koje je počinjeno na štetu lica O.M.

Policijskoj stanici Bratunac je 23.06.2023. godine oko 22:55 sati lice inicijala O.M. iz Bratunca prijavilo je da fizički napadnuto od strane tri lica.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštvo Bijeljina, pod čijim nadzorom se preduzimaju mjere i radnje imajući u vidu da se radi o maloljetnim licima – rečeno je za portal „Avaza“ iz Policijske uprave Zvornik.


Mehanoviću napadači nisu poznati, a zbog čega se dogodio napad na njega, za sada nije poznato. 

- Stajalo je četiri ili pet momaka ispred pekare. Oni su mu nešto pričali, obraćali mu se, ali on ih je ignorisao. Onda su mu rekli "Čuješ ti, tebi se obraćamo, klat ćemo vas kao '95-te što smo vas klali, mi smo iz Kravice". On je opet nastavio, jedan je prošao iza pekare i on ga je gurnuo preko žive ograde, popeli su se na njega gdje su mu izbili zub i slomili nos. Kada je počeo da se brani izboli su ga u ruku, da li nožem, čime ne znam. Ima ubod 2,5 cm na ruci - rekao je Hazir Mehanović jučer za portal "Avaza". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.