FALSIFIKOVANJE ISPRAVE

Podgoričko tužilaštvo traži strožiju kaznu za Do Kvona i Hond Čan Juna

Presudu na koju se Tužilaštvo žalilo 19. juna izrekla im je sutkinja Ivana Becić

Do Kvon. Boris Pejović / Vijesti.me

A. O. / Vijesti.me

7.7.2023

Pogoričko osnovno državno tužilaštvo traži strožiju kaznu za državljane Južne Koreje Do Kvona i Hond Čan Juna, koji su nedavno u Osnovnom sudu u Podgorici osuđeni na po četiri mjeseca zatvora zbog falsifikovanja isprave.

- Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici izjavilo (je) žalbu na presudu Osnovnog suda u Podgorici kojom su okrivljeni C. J. H. i K. D. H., južnokorejski državljani oglašeni krivim zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave - odgovorio je “Vijestima” rukovodilac Podgoričkog tužilaštva, tužilac Duško Milanović.

Presudu na koju se Tužilaštvo žalilo 19. juna izrekla im je sutkinja Ivana Becić.

Početkom tog mjeseca, u predvečerje vanrednih parlamentarnih izbora, najtraženiji svjetski bjegunac uzburkao je crnogorsku političku scenu. To je učinio pismima poslatim na više adresa, u kojima tvrdi da ima dokaze o finansiranju predizborne kampanje Pokreta Evropa sad.

Uhapšeni na aerodromu 

Lavina je pokrenuta nakon što im je advokat Branko Anđelić 2. juna otkazao punomoćje, objasnivši za “Vijesti” da je “politički kontekst” tog predmeta nešto s čim nije saglasan i da nije prihvatio da nastavi s odbranom kakvu su zahtijevali advokati iz Amerike.

Nakon toga, među učesnicima izborne trke počele su da pljušte optužbe, a šta je istina utvrdit će Specijalno državno tužilaštvo.

Kralj kriptovaluta - Do Kvon i njegov poslovni partner uhapšeni su 23. marta na podgoričkom aerodromu kada su prilikom pasoške kontrole, na letu za Dubai, upotrijebili falsifikovane pasoše Kostarike.

Upalila se aplikacija 

Graničnom policajcu koji je provjeravao dokumenta upalila se aplikacija “Find” s upozorenjem - “uhapsiti”.

Njih dvojica su prvobitno negirali da su dokumenta lažna, a zatim su, iznoseći završne riječi, u sudnici objasnili da su lažne pasoše Kostarike i Belgije nabavili preko agencije u Singapuru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.