SAD

Zbog ubistva učiteljice: Tinejdžeri osuđeni na doživotni zatvor

Učiteljica spanskog Noema Graber bila je majka troje djece

Doživotna kazna. Twitter

D. R.

8.7.2023

Jedan od dvoje tinejdžera iz Ajove koji su priznali krivicu za ubistvo profesorice španskog jezika zbog loše ocjene osuđen je na doživotni zatvor s mogućnošću pomilovanja nakon 35 godina.

Prema "Associated Pressu", "CBS Newsu" i "USA Todayu", Vilard Miler (17) dobio je kaznu u četvrtak. I on i još jedan tinejdžer, Džeremi Gudejl (18), priznali su krivicu u aprilu za ubistvo prvog stepena učiteljice španskog Noeme Graber (66), koja je bila majka troje djece.

- Smatram da su vaša namjera i postupci bili zlokobni i zli. Ta su djela rezultirala namjernim gubitkom ljudskih života na brutalan način. Nema praštanja - rekao je sudija okružnog suda, Šon Šovers dok je izricao kaznu Mileru, izvještava "AP".

Dodao je:

- Vaši užasni postupci doveli su do smrti Noeme Graber, a njena porodica nikada neće moći popuniti tu prazninu - takođe je Šovers rekao Mileru za "USA Today".

I Miler i Gudejl optuženi su za ubistvo prvog stepena i zavjeru za počinjenje nasilnog zločina u vezi s Graberovom smrću 2021., a tinejdžerima će se suditi kao odraslima.

Kao dio sporazuma o priznanju krivice, tužioci su Mileru preporučili kaznu od 30 godina do doživotnog zatvora s mogućnošću uslovnog otpusta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.