SPASIO JE KOMŠIJA

Drama u Teočaku: Muškarac pokušao djevojčicu odvesti nasamo, slučaj prijavljen policiji

On je rekao „Neću da je pustim, ona je moja“, tvrdi majka djevojčice

Majka djevojčice Zuhreta Hodžić: Zvao je da joj kupi sok. Avaz / Printscreen (Fotografija desno ne opisuje događaj iz teksta)

10.7.2023

Desetogodišnju djevojčicu u Teočaku pokušao je napasti muškarac i odvesti je nasamo, ali, na svu sreću, zahvaljujući komšiji koji je odmah pritekao u pomoć, spriječen je nemili događaj, saznaje portala "Avaza".

Porodica djevojčice prijavila je slučaj Policijskoj stanici Teočak.

Kako su iz MUP-a Tuzlanskog kantona naveli za portal "Avaza", slučaj im je prijavljen u subotu. 

- Mogu potvrditi da je postupano po prijavi događaja od 08.07.2023 u kojem je oštećeno dijete, te da su istražitelji SKP Uprave policije postupali i preduzeli sve potrebne mjere i radnje, o čemu je KTTK-a dostavljen izvještaj, a zbog vrste i karaktera djela i činjenice da je oštećeno dijete, u skladu sa Zakonom o postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku nismo u mogućnosti dati više informacija – rekla je za portal "Avaza" portparol MUP-a TK Adnana Sprečić.

Otišla do prodavnice

Zuhreta Hodžić, majka djevojčice, za portal „Avaza“ izjavila je da se ovaj slučaj desio u subotu u 08:30 sati.

Zuhreta Hodžić. Avaz / Privatni arhiv

- Djevojčica je otišla u prodavnicu i on je nju sreo i odveo je do druge prodavnice kao da joj kupi sok. Međutim, ona je uzela s njim sok i onda je poveo prema jednoj farmi i rekao je „Hajmo vamo da nas niko ne vidi, nemoj da se bojiš“. Jedan komšija je vidio kako on nju vuče za ruku i skočio s balkona i odbranio je od njega. On je rekao „Neću da je pustim, ona je moja“. Mladić je njega odgurnuo – tvrdi Hodžić. 

"U kakvom svijetu živimo"

Sestra oštećene djevojčice, Fadila Hodžić, oglasila se na Facebooku povodom nemilog događaja.

- U kakvom mi svijetu narode živimo? Šta se oko nas dešava? Moju sestru koja ima nepunih 10 godina da napadne čovjek od skoro pa 70, da je primamljuje rečenicama tipa: "Dođi ovamo u mrak da nas niko ne vidi".

Fadila Hodžić objavila status. Printscreen

Dijete je to ljudi, tek nastalo na svijet. Da joj neko upropasti mladost, život samo zato što se nije na vrijeme liječio. Da to isto dijete ima traume za čitav život. Da roditelji ne smiju svoje dijete pustiti pred kuću, u svojoj avliji da se igra samo zato što ima ovakvih bolesnika, psihopata. Ne znam na koji je nivo ovo spalo, ali sramota treba da bude sve koji ovakvim bolesnicima traže opravdanje. Dno dna – napisala je sestra djevojčice Fadila Hodžić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.